Färg Sundsvall

Lite ny färg på väggarna eller möbler förhöjer tillvaron och är ett enkelt sätt att förändra sitt hem på. Hos oss hittar du målarfärg från kvalitativa varumärken och vi hjälper dig även med att bryta färg, så att du får exakt den nyans du önskar.

Besök vår butik i Sundsvall så berättar vi mer om färgsättning och tar fram den färg du vill ha.

Vi bryter färg i alla möjliga toner

För att få till den rätta nyansen och tonen så bryter vi färg. Vi har en så kallad brytmaskin där vi kan ta fram tusentals olika nyanser.

En brytmaskin är kopplad till en dator, där det finns tusentals recept på olika kulörer lagrade. Maskinen har tillgång till ett antal basfärger som används för att bryta rätt nyans. Tekniken är avancerad där maskinen droppar exakt rätt mängd av olika färgpigment ner i en färghink, som sedan blandas ordentligt.

Vi bryter färg till alla möjliga ändamål så som målning av väggar eller enstaka möbler.

Hur sparar jag min överblivna färg?

Ibland blir det färg över och då gäller det att förvara färgburken på rätt sätt för att färgen inte ska torka eller frysa, så att den kan användas vid senare tillfälle.

Överbliven färg behöver inte gå till spillo om det bara hanteras på rätt sätt. Nedan får du därför en checklista över hur du ska göra:

  • Se till att färgen förvaras frostfritt. I synnerhet vattenbaserad färg som lätt kan frysa om den förvaras för kallt. Om färgen fryser så kommer den inte vara samma igen när det tinat, och färgen kommer inte kunna användas mer.
  • Den ska heller inte utsättas för direkt värme och alltså inte stå precis vid ett element. Då kan färgen torka och blir därmed helt oanvändbar.
  • Se till att locket sitter åt ordentligt. Vänd sedan på burken och låt den stå upp och ned. På så vis hindrar du torkningsprocessen.
  • Mindre färgslattar förvarar du i små burkar med ordentligt lock som försluter burken bra.
  • Färgens hållbarhet är inte alltid så lätt att ange exakt. Rekommendationen är att du först provmålar äldre, bevarad färg för att på så vis se till att slutresultatet blir fint och att torkningstiden stämmer överens med den angivna.

Att tänka på när du ska måla om

Innan du sätter igång med att måla om exempelvis ditt vardagsrum, så finns det ett par saker du bör ta hänsyn till. Bland annat så måste du väga in den befintliga färgen innan du väljer färg.

Är färgen väldigt mörk är detta bra att ta hänsyn till om du exempelvis vill måla om till en betydligt ljusare färg. Detta är något vi kan hjälpa dig med, där vi ger rådgivning samt hittar en bra färg.

Besök oss för färg i Sundsvall

I vår butik i Sundsvall får du personlig service i ditt sökande efter en bra färg. Vi ger dig råd kring färgsättning, samt bryter färg så att du får exakt den nyans du vill ha.

Till Bolist Tel: 060 - 51 36 20

Kontaktuppgifter
NT Byggmaterial AB
Byvägen 8
862 32 Kvissleby
Tel. 060-513 620
Mobil. 070-371 96 64